Air France-KLM voert wintercapaciteit met 3,7 procent op

Bron : www.luchtvaartnieuws.nl

airfrance-klm-777caf-klm_0

ROISSY/AMSTELVEEN – De Air France-KLM Groep voert de capaciteit in het komende winterseizoen met 3,7 procent op ten opzichte van vorige winter. De sterkste groei vindt plaats bij budgetdochter Transavia, waarbij de capaciteit met 28,8 procent toeneemt. In totaal voegt de luchtvaartgroep ten opzichte van het vorige winterseizoen 52 nieuwe routes aan de dienstregeling toe.

Het gaat om negen nieuwe langeafstandsroutes. Volledig nieuwe bij KLM zijn deze winter rechtstreekse lijndiensten naar Miami (VS), Teheran (Iran), Windhoek (Namibië) en Colombo (Sri Lanka). Nieuw bij Air France zijn deze winter Accra (Ghana) en San Jose (Costa Rica). De totale capaciteitsgroei van Air France-KLM op het longhaul-netwerk is twee procent.

Op de korte en middellange afstand voegen Air France en KLM twaalf nieuwe routes aan de dienstregeling toe ten opzichte van vorige winter. Daaronder zijn zeven nieuwe routes die KLM afgelopen zomerseizoen al startte vanaf Schiphol. Air France-KLM breidt de capaciteit op short- en mediumhaul routes met 3,3 procent uit.

Transavia
Transavia breidt het routenetwerk uit met 31 nieuwe lijndiensten, waarvan zeventien vanaf München, negen vanaf Schiphol en vijf vanaf Frankrijk (Parijs Orly en Lyon). Het Transavia-routenetwerk groeit daarmee naar 76 bestemmingen in 25 landen.

De Transavia-vloot wordt gedurende het winterseizoen met zeven nieuwe Boeing 737-800’s uitgebreid. Aan het begin van het zomerseizoen van 2017 zal de vloot uit vijftig toestellen bestaan.

Geplaatst in Schiphol (Spotter)nieuws Getagd met , , ,

Geef een reactie

WordPress spam blocked by CleanTalk.