Amsterdammers schrikken van laagvliegende Boeing: ‘Kreeg er koud zweet van’

Bron: At5.nl

3642796600-c533849c

Meerdere Amsterdammers melden vanavond een zeer laagvliegende Boeing over de stad. Veel mensen zijn geschrokken van het vliegtuig.

 

Op Twitter stromen de geschrokken reacties binnen. ‘Er vloog hier zojuist een vliegtuig zo fluitend en laag over dat ik er koud zweet van kreeg’, tweet Ellen. ‘Hij zwabberde hier af richting Noord-Oost. Fluitend’, voegt ze er aan toe. ‘Ik heb net een vliegtuig nog net niet op Amsterdam Centraal zien landen. Wat was dat in hemelsnaam?’, zegt Tim op Twitter. Volgens Brendon was de hele straat meteen alert. ‘Een vliegtuig vloog zo laag over de stad dat de hele straat uit het raam staat te kijken (met angst in de ogen). Geluid was zo hard dat het leek alsof ik naast het vliegtuig stond.’ Lion maakt zelfs melding aan Schiphol via social media: ‘Oei! Zo laag, schrok ervan!’, zegt hij.

Op een gegeven moment kwam het toestel op een hoogte van iets meer dan 600 meter. Een woordvoerder van Schiphol zegt tegen AT5 dat er geen afwijkende situatie was. Wel speelt de harde wind wellicht mee. ‘Zo’n vliegtuig moet dan harder werken, ook de motoren. Het kan goed zijn dat mensen dat hebben gehoord.’

dammersFoto: Flightradar

Op radarbeelden is te zien dat een Russisch vrachtvliegtuig bezig was met een daling maar vlak voor de landing rechtsomkeert maakt en een nieuwe poging waagt.

Het ging om een 747-400 van AirBridgeCargo.

Geplaatst in Schiphol (Spotter)nieuws Getagd met , , , ,

Geef een reactie

WordPress spam blocked by CleanTalk.