Brief met vraag/antwoord spottersplaats kaagbaan aan de heer Jos Nijhuis, Algemeen Directeur Schiphol Group.

Bron:Spottersplatformschiphol.nl

cropped-NEW-logo-SPS-header4.png

Na veel vragen en opmerkingen aan ons betreffende de oude en/of nieuwe spottersplaats bij de Kaagbaan zijn wij zo vrij geweest om een brief hierover

te schrijven aan de heer Jos Nijhuis, Algemeen Directeur Schiphol Group..

Hieronder de brief van ons gericht aan de heer Jos Nijhuis, Algemeen Directeur Schiphol Group , gevolgt door zijn antwoord:

 

Onderwerp: Voorzieningen op Schiphol

Vraag: Dit bericht is bestemd voor de heer Jos Nijhuis, Algemeen Directeur Schiphol Group.

Geachte heer Nijhuis,

Als mede voorzitter van het Spotters Platform Schiphol stuur ik u dit bericht.

Via een goede kennis kwam ons ter ore dat u zeer recent tijdens een bezoek aan het Aviodrome contact heeft gehad met Bert Willemse van genoemd museum. Hierbij is onder andere ter sprake gekomen dat de heer Willemse u heeft geadviseerd alsnog te kijken naar een nieuwe spottersplek langs de Kaagbaan. Naast de heer Willemse zijn uiteraard ook wij hier een groot voorstander van.

Graag vernemen wij daarom van u wat hiertoe de concrete plannen zijn en welke mogelijkheden er zijn voor ons als vliegtuigspotters.

Alvast hartelijk dank voor uw reactie. Niet alleen namens ons als bestuur, maar ook namens vele andere vliegtuigspotters en luchtvaartliefhebbers.

Met vriendelijke groet,

Gertjan Staphorst.

Antwoord van de heer Jos Nijhuis, Algemeen Directeur Schiphol Group.

Geachte heer Staphorst,
Naar aanleiding van uw vraag over concrete plannen tot realisatie van een spottersplaats nabij de Kaagbaan, bericht ik u als volgt.
Schiphol heeft in maart van dit jaar het besluit genomen om grootschalig te gaan investeren om de capaciteit van onze luchthaven ook in de toekomst zeker te stellen en ‘Europe’s Preferred Airport’ te blijven. In dat kader is besloten om de uitbreiding met nieuwe pieren en terminal in zuidelijke richting te laten plaatsvinden.

De Kaagbaan is een baan waarvan we ons realiseren dat deze voor spotters altijd zeer interessant is geweest omdat de vliegtuigen hier op relatief korte afstand passeren. Wij zijn er ons terdege van bewust dat het sluiten van de bestaande spottersplaats langs de Kaagbaan enkele jaren geleden het spotten van vliegtuigen op Schiphol Centrum heeft ingeperkt.

Echter in verband met ontwikkeling van onze eerste linie was dit destijds onvermijdelijk.

Ook in het licht van de huidige ontwikkelingen zijn er geen concrete plannen voor de realisatie van een spottersplaats langs of nabij de Kaagbaan. De luchthaven staat voor een grote infrastructurele opgave die de komende jaren veel van ons vraagt ook op het gebied van ruimtelijke inpassing. Het behoud van de noodzakelijke flexibiliteit is voor ons voorwaarde om Schiphol op toekomstbestendige wijze veder te ontwikkelen.
Het spijt me u niet anders te kunnen berichten, desalniettemin ga ik er vanuit dat het ook op de bestaande spottersplaatsen nabij de Polderbaan en de Elzenhof (Mc Donald’s) goed spotten is.
Met vriendelijke groet,
Jos Nijhuis
Jos Nijhuis

President & CEO SCHIPHOL GROUP

nijhuis

 

Geplaatst in Schiphol (Spotter)nieuws Getagd met , , , , , , ,

Geef een reactie

WordPress spam blocked by CleanTalk.