EasyJet mikt op verdere uitbreiding op Schiphol

Bron: Luchtvaartnieuws.nl

easy

Door: Niek Vernooij

VILLAROCHE – Aan de groei van easyJet op Schiphol lijkt voorlopig geen eind te komen. De nadruk zal de komende tijd vooral liggen op het uitbreiden van capaciteit op bestaande routes, zegt Chief Exectuve Officer Carolyn McCall van de Britse low cost carrier. “Amsterdam werkt goed voor ons.”

EasyJet heeft het aantal op Schiphol gestationeerde vliegtuigen uitgebreid tot zes. “Dat is exclusief night stops. Die zijn een goed teken want night stops leiden tot verdere groei. We willen het aantal gestationeerde vliegtuigen volgend jaar graag verder opvoeren.”

Vorig jaar heeft easyJet op Schiphol uitgebreid met de opening van een basis en een breed scala aan nieuwe routes. Dit zomerseizoen worden nog eens zes nieuwe, voornamelijk toeristische bestemmingen aan het aanbod vanaf Schiphol toegevoegd.jet,mikt,uitbreiding

Extra capaciteit zal vervolgens voornamelijk worden gebruikt voor het verhogen van frequenties op bestaande routes, zegt McCall. “Daardoor wordt onze dienstregeling steeds beter. Daarnaast zal zo’n 25 procent van onze groei bestaan uit nieuwe bestemmingen. Dat is de manier waarop we een nieuwe basis uitbouwen en dat geldt ook voor Amsterdam.”

Na de Air France-KLM Group is easyJet met afstand de grootste luchtvaartmaatschappij op Schiphol. Hoewel easyJet al twintig jaar actief is op Schiphol (Amsterdam was in 1996 zelfs de eerste internationale easyJet-bestemming), opende de maatschappij er vorig jaar pas een operationele basis. In totaal biedt easyJet op 38 bestemmingen non-stop aan vanaf Amsterdam.

Schiphol is voor easyJet met name een goede markt voor zakenreizigers. “Hun aandeel op vluchten van en naar Amsterdam bedraagt dertig procent. Dat is erg hoog, gemiddeld ligt dat over ons hele netwerk op twintig procent. Amsterdam werkt voor ons goed.”

Andere grote low cost carriers, zoals Ryanair, Wizz Air en Vueling, vliegen vanaf meerdere luchthavens in Nederland. Plannen in die richting heeft easyJet op dit moment niet. “We zijn sterk gefocust op Amsterdam en willen het daar fantastisch doen. Na verloop van tijd kunnen we kijken wat er nog meer mogelijk is”, besluit McCall.

Geplaatst in Schiphol (Spotter)nieuws Getagd met , , ,

Geef een reactie

WordPress spam blocked by CleanTalk.