Eerste Kerstdag: Amsterdammers gewekt door laag vliegverkeer

Bron: At5.nl

Deze Eerste Kerstdag op zondag is bij uitstek een dag om eens lekker uit te slapen. Maar dat gaat lang niet voor alle Amsterdammers op. Door harde windstoten wordt er geland op onder meer de Buitenveldertbaan. Vliegtuigen komen hierdoor laag over de stad.

En dit zorgt bij menigeen voor nogal wat irritatie op de vroege Kerstochtend. Mensen zeggen gewekt te zijn door het lage vliegverkeer en uiten dit maar al te graag op bijvoorbeeld Twitter. ‘Zondag, eindelijk geen bouwvakkers. Jammer van die vliegtuigen die vanaf 7.00 over mijn huis gaan. All I want for Christmas is uitslapen’, zegt Brigit.

‘Hoeveel vliegtuigen waren dat al in de vroege, vroege ochtend Schiphol? Belachelijk!’, zegt Susan. Een ander werd wel heel vroeg gewekt door de vliegtuigen. ‘Schiphol is he-le-maal gek geworden. Amsterdam op Eerste Kerstdag om half zeven wakker maken met vliegtuigen die loeien als een malle’, zegt Merel. 

Op de website van Bewoners Aanspreekpunt Schiphol (BAS) valt te lezen dat de Buitenveldertbaan en mogelijk de Oostbaan worden ingezet voor landend vliegverkeer. Dit in verband met de zuidwesten- en westenwind. 

 

Geplaatst in Schiphol (Spotter)nieuws Getagd met , , , , ,

Geef een reactie

WordPress spam blocked by CleanTalk.