Extra voorziening(en) spottersplek Polderbaan

Beste allemaal.

Alweer een tijdje geleden hebben ondergetekenden een gesprek met de luchthaven en de gemeente gehad over de verdere ontwikkeling van de spottersplek aan de Polderbaan. Dit naar aanleiding van geluiden en wensen welke wij vanuit de spotterswereld hadden opgevangen.

Tijdens het gesprek zijn diverse ideeën naar voren gekomen over onder andere wat meer beschutting tijdens slecht weer. Ons was toegezegd dat als de plannen verder ontwikkeld zou worden wij weer op gesprek mochten komen. Dit gesprek gaat op zeer korte termijn plaatsvinden. Zeker nu eerder deze week onderstaand bericht in het Haarlems Dagblad stond. Hieruit komt naar voren dat volgens de gemeente kennelijk al vanalles in kannen en kruiken is. Op de door de genoemde uitvoering hebben wij echter geen enkele inspraak gehad en is ook zeker niet in overeenstemming met zoals de uitvoering door ons is ingebracht. Kortom, wordt vervolgd. Wij blijven er op hopen dat in de uitvoering van de plannen ook zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met de spotters en dat iedereen bijvoorbeeld ook vrijelijk foto’s kan blijven maken.

Hierbij het artikel :

Bron : www.haarlemsdagblad.nl

Spotters krijgen slurf als schuilplek

 Een oude slurf van Schiphol krijgt nog voor september een nieuw leven op de spottersplek bij de IJweg.
Het is Haarlemmermeer al langer een doorn in het oog dat op een van de toeristische trekpleisters van de gemeente zo weinig voorzieningen zijn. En Schiphol stelt graag zo’n ‘aviabrug’ beschikbaar voor de ‘grootste fans van de luchthaven’.
Dat bleek gisteren tijdens het jaarlijkse duurzaamheidscongres van de gemeente. Wat er in en rond de slurf kan komen, werd niet helemaal duidelijk tijdens het in Sugar City gehouden Sharecongres.
Als het aan wethouder Adam Elzakalai ligt, kun je er straks iets eten en komt er tevens beter sanitair. De kunststof toiletten die nu langs de Polderbaan staan, vindt de wethouder niet direct ‘een aanrader’. Belangrijkste zou zijn dat mensen in of bij zo’n slurf kunnen schuilen. Want het kan hard waaien en regenen in het open gebied rond de Polderbaan. Daar waren de wethouder en Schiphol-topman André van den Berg het over eens.
Doordat de verbindingen tussen vliegtuig en terminal ruitjes hebben, kunnen tijdens het schuilen ook de vliegtuigen worden gevolgd. Al zal wellicht niet iedere spotter door zo’n ruit een passerend vliegtuig willen fotograferen.
Geld regelen
Het leek de Schiphol-topman hoe dan ook zaak dat de gemeente snel vergunningen verleent om dit ‘topidee’ mogelijk te maken. Tevens wil hij goede afspraken maken over wie wat betaalt. ,,Zo’n aviabrug, die we toch nog wel ergens hebben liggen, willen we best neerzetten. Maar we zullen niet alle kosten dragen.”
Wat de wethouder betreft kan het verlenen van de vergunning worden versneld en hoeft Schiphol zeker niet voor alle kosten op te draaien. Zo zou de gemeente geld ‘willen regelen’ en misschien ook wat technische hulp kunnen inroepen bij universiteiten in binnen- en buitenland. ,,Want hier zou je mooi kunnen experimenteren met geluiddicht bouwen, zeer dicht bij Schiphol”, denkt Elzakalai.
Het zou overigens niet de eerste keer zijn dat in de polder een slurf wordt hergebruikt. Zo is er op het Jan Dullaertplein voor Schiphol Plaza een rokersruimte in gevestigd.
De Share award, bedoeld voor een bedrijf uit de regio dat uitblinkt in duurzame initiatieven en producten, ging naar The Waste Transformers. Het bedrijf is druk bezig om overal ter wereld transformers neer te zetten die groente-, fruit- en tuinafval kunnen omzetten in groene stroom, warmte en meststoffen.
Doordat de vergistingscentrale in een zeecontainer past, kan hij gemakkelijk worden neergezet bij een hotel, zoals in het Zuid-Afrika van initiatiefneemster Lara van Druten, of bij wat restaurants, zoals in het Westerpark in Amsterdam. Legt afval nu vaak tientallen kilometers af, daar gaat het om honderden meters. En die meters richting vergistingsinstallatie worden ook nog eens met een elektrisch wagentje afgelegd.
In Haarlemmermeer staat nog niet zo’n transformer. Het bedrijf heeft wel onderzocht of en hoe er eentje kon komen op (kantoren)Park 20/20 tussen NS-station en de Rijnlanderweg. Daar is het ook al vier jaar gevestigd, in dat deel van het Dura Vermeer-gebouw waar broedplaats Enginn zetelt. Voordat het bedrijf een aanvraag kon indienen voor een waste transformer om de hoek, kwam een beter alternatief in beeld: de duurzame ‘Valley’ die in en rond Hoeve De Vogel is gedacht, aan de andere kant van de Geniedijk.
Volgens de jury laten The Waste Transformers zien ‘dat de kringloop gesloten kan worden’, ook in landen waar afval en energie nog grotere problemen vormen. Een ‘veelbelovend exportproduct’ dus.

Geplaatst in Schiphol (Spotter)nieuws Getagd met , , , ,

Geef een reactie

WordPress spam blocked by CleanTalk.