FNV dreigt met acties beveiligingspersoneel op Schiphol

Bron:Luchtvaartnieuws.nl

fnv

SCHIPHOL – Schiphol moet snel maatregelen nemen tegen de hoge werkdruk van het beveiligingspersoneel op de luchthaven. Dat stelt de FNV in een ultimatieve brief aan de directie van Schiphol en de beveiligingsbedrijven. Als er voor 26 april geen afspraken worden gemaakt beraden de Schiphol-beveiligers zich op acties.

De beveiligers vinden dat door Schiphol en beveiligingsbedrijven de afgelopen jaren te weinig is gedaan om de bestaande klachten op te lossen.

“Ze vrezen dat de manier waarop Schiphol en de bedrijven tot nu toe reageren alleen maar veel overleg en weinig oplossingen gaat opleveren”, zegt Tanja Schrijver, bestuurder van FNV Beveiliging.

De hoge werkdruk zou leiden tot vermoeidheid en afnemende alertheid. Schrijver: “Daardoor nemen de veiligheidsrisico’s toe en dat is in het huidige tijdsgewricht onaanvaardbaar.”
FNV eist dat de statijden worden teruggebracht naar de normen zoals genoemd in een TNO-rapport van 2010.

De vakbond stelt dat de extreme marktwerking op Schiphol in de beveiliging leidt tot druk op de arbeidsvoorwaarden en arbeidsomstandigheden van medewerkers. “Ook gaat het ten koste van zekerheid over het hebben van werk en de kans je vak professioneel en goed uit te oefenen”, zegt Cihan Ugural, campagneleider FNV Schiphol.

Geplaatst in Schiphol (Spotter)nieuws Getagd met , , ,

Geef een reactie

WordPress spam blocked by CleanTalk.