Icelandair ook in de winter met Boeing 767 naar Schiphol

Bron:Luchtvaartnieuws.nl

icelandair_767_c_kjwoerkom_640

Klaas-Jan van Woerkom

REYKJAVIK – Icelandair vergrootte deze zomer de capaciteit tussen Schiphol en IJsland flink, onder andere door de inzet van de Boeing 767-300ER. Dat type is sinds dit jaar onderdeel van de vloot. Ook komende winter blijft het toestel vaste gast op Schiphol. “Ten opzichte van vorige winter hebben we twaalf procent meer stoelen”, zegt salesmanager Manon ten Have in gesprek met Luchtvaartnieuws Magazine.

Aangejaagd door de puike prestaties van het IJslandse voetbalteam op het EK is het eiland populairder dan ooit. Icelandair en concurrent WOW Air zetten beide in op zowel reizigers die IJsland als eindbestemming hebben als op passagiers die overstappen richting Noord-Amerika. “Zo’n driekwart van onze reizigers blijft op IJsland”, aldus Ten Have.

Meer vluchten
Komende winter voert Icelandair zeven vluchten per week uit met de Boeing 767-300ER op Schiphol. Die biedt plaats aan 262 passagiers. De vloot wordt volgend jaar uitgebreid met nog eens twee 767’s, die eveneens een geheel opnieuw ingerichte cabine hebben. Passagiers krijgen daardoor eigen tv-schermen, betaalde WiFi en sfeerverlichting.

Geplaatst in Schiphol (Spotter)nieuws Getagd met , , ,

Geef een reactie

WordPress spam blocked by CleanTalk.