‘Jean-Marc Janaillac nieuwe topman Air France-KLM’

Bron:Luchtvaartnieuws.nl

klm

PARIJS – Jean-Marc Janaillac wordt naar verluidt dinsdag gepresenteerd als de nieuwe CEO van Air France-KLM. De beslissing zou vrijdag zijn gemaakt door het nominatiecomité. Dat zegt een anonieme bron, meldt persbureau Reuters. Volgens de anonieme bron blijft Frederic Gagey CEO van de Franse luchtvaartmaatschappij.

Alexandre de Juniac maakte begin deze maand bekend niet langer door te gaan als CEO van de luchtvaartcombinatie. Hij vertrekt naar brancheorganisatie IATA. Jean-Marc Janaillac is directeur van het transportbedrijf Transdev. Zijn naam is de afgelopen tijd al vaker genoemd. Ook Guillaume Pepy van spoorbedrijf NCSF en Jean-Francois Cirelli, oud-directeur van het Franse energiebedrijf GDF Suez zouden op de lijst van opvolgers hebben gestaan.

Andere namen die de afgelopen weken zijn genoemd om de Juniac op te volgen zijn onder andere Philippe Mellier, topman van het Zuid-Afrikaanse diamantbedrijf De Beers, Jean-François Cirelli, topman bij BlackRock in Frankrijk, twee divisiedirecteuren van vliegtuigbouwer Airbus; Guillaume Faury en François Auque en Airbus-topman Fabrice Brégier. Thierry Antinori, operationeel directeur van Emirates, zou voor de functie hebben bedankt.

Air France-KLM wil niet op het gerucht reageren. Ook Transdev was niet bereikbaar voor commentaar.

Geplaatst in Schiphol (Spotter)nieuws Getagd met , , , ,

Geef een reactie

WordPress spam blocked by CleanTalk.