Jet Airways start vluchtuitvoering vanaf Schiphol

Bron : www.luchtvaartnieuws.nl

jetairways-a330cairbus-636

SCHIPHOL – Jet Airways is zondag gestart met de vluchtuitvoering vanaf luchthaven Schiphol. Vanaf nu wordt er elke dag non-stop gevlogen naar Mumbai, Delhi en Toronto. Schiphol is vanaf dit moment de Europese hub van de Indiase carrier.

Op de drie routes worden Airbus A330-300’s ingezet. Jet Airways heeft een codeshare-overeenkomst gesloten met KLM en Delta Air Lines. Dit betekent dat de luchtvaartmaatschappij India verbindt met dertig Europese bestemmingen en elf bestemmingen in de Verenigde Staten en Canada. Passagiers die naar Mumbai of Delhi vliegen, kunnen overstappen op vluchten van Jet Airways naar 48 bestemmingen in India en de rest van Azië.

jetairways-schipholcjetairways-640

Voorheen was Brussels Airport de Europese hub van Jet Airways, maar afgelopen december werd bekend dat de vluchtuitvoering met ingang van de zomerdienstregeling naar Schiphol zou worden verplaatst. Deze beslissing staat los van de terroristische aanslag op luchthaven Zaventem. Wegens de aanslag gingen de feestelijkheden zondag op Schiphol rondom de eerste vlucht van Jet Airways niet door.

Afgelopen donderdag kwam Jet Airways al met drie A330’s naar Schiphol om reizigers die gestrand waren in Brussel naar hun eindbestemming te brengen.

Geplaatst in Schiphol (Spotter)nieuws Getagd met , , ,

Geef een reactie

WordPress spam blocked by CleanTalk.