Klagen over Schiphol heeft geen zin

Bron:Luchtvaartnieuws.nl

hinder

SCHIPHOL – Klagen over vliegtuigherrie heeft geen zin. Er wordt immers niets met die klachten gedaan.

Door Frans van den Berg


Dat meent 50,4 procent van de lezers van deze krant die hebben meegedaan met het Schipholonderzoek van Regiopeil.

Van de deelnemers zegt een derde nooit last te hebben van vliegtuiglawaai. Gekeken naar woonplaats heeft 71 procent van de bewoners die verder weg woont dan vijftig kilometer, nooit last.

Vanaf dertig kilometer tot aan de luchthaven zit dat aantal rond de twintig procent. Andersom zegt 44 procent van de bewoners binnen dertig kilometer regelmatig tot dagelijks last te hebben van de landende of startende toestellen. Nog eens een derde heeft af en toe last.

Van de deelnemers aan het onderzoek woont vijf procent binnen een straal van tien kilometer van de luchthaven. 23 procent woont in het gebied tussen de 10 en 20 kilometer, een kwart tussen de 20 en 30 kilometer en de rest woont verder.

De grote vraag is altijd wat gehinderden doen. Het is immers mogelijk om telefonisch of via internet een klacht in te dienen bij het bewonersaanspreekpunt BAS. Dat kan gaan over een periode met veel herrie of over een specifieke vlucht.

Zeuren

Maar heeft klagen wel zin? Nee, zegt een meerderheid. Een derde denkt dat het wel zinvol is en de rest weet het niet. De klagers hopen vooral dat zo maatschappijen de druk voelen om stillere toestellen in te zetten. Verder wordt veelvuldig opgemerkt dat klagers zelf ook vliegen, dat ze niet moeten zeuren of dat het wel went. „Klagen kan zinvol zijn als de overlast werkelijk de spuigaten uitloopt, maar mensen moeten niet klagen om het klagen.”

Geplaatst in Schiphol (Spotter)nieuws Getagd met , , , ,

Geef een reactie

WordPress spam blocked by CleanTalk.