KLM boos over extra vluchten Schiphol

Bron:Haarlemsdagblad.nl

@foto (c)

KLM is boos dat Schiphol deze zomer nog eens 9423 vluchten toelaat. Dat terwijl de luchthaven nu al uit haar voegen barst en passagiers hun vlucht missen.
 

„We zijn echt overvallen door een brief van Schiphol waarin wordt aangekondigd dat 9423 ongebruikte vluchten van de winterperiode nu aan de zomerperiode worden toegevoegd. Schiphol heeft geen idee wat ze aan het doen is. Hoezo een onverwachte groei? Dat is toch logisch als je zelf de sluizen openzet”, stelt KLM-directeur Rene de Groot tegenover deze krant.

De Groot benadrukt dat al lange tijd een discussie met Schiphol is gevoerd over het maximale aantal vluchten per jaar. „Wij wilden een geleidelijke groei naar die 500.000 vluchten in 2020. Dan kunnen ook de faciliteiten op de grond meegroeien, zoals de nieuwe pier die in 2019 klaar is. Maar Schiphol wil niet luisteren, met alle gevolgen van dien”, doelt hij op de wachtrijen en vertragingen.

Klachten

„De tijdelijke vertrekhal ontlast deels voor vertrekkende passagiers naar Schengenlanden. Maar onze klanten zijn voor 70 procent overstappers en die moeten hun aansluiting wel halen. Die hebben last van wachtrijen bij de security en paspoortcontrole. Of wanneer door een tekort aan gates toestellen op het platform staan en passagiers met bussen moeten. Wanneer onze klanten hun aansluiting missen kost dat ons geld en de volgende keer kiezen ze een andere maatschappij of luchthaven. De klachten stromen nu al binnen.”

Vorig jaar zomer barstte de luchthaven al uit haar voegen. Dit jaar wordt het nog drukker, zo gaf Schipholdirecteur Jos Nijhuis maandag toe bij de opening van de tijdelijke hal. „Dan is het toch extra vreemd dat Schiphol nu opeens nog meer vluchten in de zomermaanden toestaat.’’ Kijk, de pieken in de ochtend en begin van de avond zitten vol, zodat die extra vluchten later op de dag komen. Maar dat is ook het moment waarop vertragingen worden weg gewerkt.”

Taxibanen

Ook voor de komende jaren meent de KLM dat extra vluchten pas zinvol zijn wanneer de faciliteiten zijn uitgebreid. ,,Juist nu wij weer gezonder worden, willen ook wij weer groeien. Maar dan moeten er meer security- en paspoortpunten zijn, meer gates, de permanente nieuwe terminal en meer taxibanen. Nu blijven toestellen die willen vertrekken onnodig lang aan de gate staan, omdat er geen plek bij de startbaan.”

Schiphol laat weten dat het normaal is dat overgebleven start- en landingsrechten van de winter in de zomer worden uitgegeven aan maatschappijen die meer willen vliegen. De uitbreiding is slechts drie procent. ,,Deze slots kunnen niet worden gevlogen in de piekmaanden want daar is geen ruimte voor. Schiphol is als luchthaven verplicht om alle beschikbare capaciteit in te zetten. Ervaring leert ons overigens dat niet alle slots worden gebruikt door de airlines. Het is aan de onafhankelijke slotcoördinator om aanvragen van alle airlines gelijk te behandelen’’, benadrukt Schiphol.

Geplaatst in Schiphol (Spotter)nieuws Getagd met , , , ,

Geef een reactie

WordPress spam blocked by CleanTalk.