KLM haalt meer omzet uit neveninkomsten

Bron:Luchtvaartnieuws.nl

wc

Rob Somsen

PARIJS – Air France-KLM heeft vorig jaar 380 miljoen euro verdiend aan de verkoop van aanvullende diensten. Daaronder vallen onder meer toeslagen op bagage en voorkeursstoelen. Vooral KLM heeft flink bijgedragen aan de zogenoemde ancillary revenue. Het Nederlandse aandeel bedroeg 230 miljoen euro, 27 procent meer dan in 2014.

KLM is dus als kleinste van twee fusiemaatschappijen goed voor het grootste deel van de neveninkomsten. Een verklaring daarvoor ligt in de manier waarop de ancillary revenue wordt berekend, zei financieel directeur Pierre-François Riolacci van Air France-KLM donderdag tegen Reismedia. “Bij KLM wordt de keuze voor Economy Comfort als ancillary revenu beschouwd. Air France ziet de Premium Economy als een andere vervoersklasse en rekent de extra inkomsten daaruit niet mee als ancillary revenu.”

De ‘extra inkomsten’ die Air France-KLM genereert bovenop de ticketverkoop, komen vooral uit bagagetoeslagen en de keuze voor een voorkeursstoel. Sinds 1 december vorig jaar moeten passagiers van KLM op veel intercontinentale routes ook voor een stoelkeuze betalen als ze een goedkoop ticket hebben geboekt. Passagiers die wachten tot dertig uur voor vertrek kunnen de laatste beschikbare stoelen nog wel zonder kosten selecteren.

Bij KLM is op bijna alle vluchten een stoel in Economy Comfort-stoel te boeken. Die bieden extra beenruimte en een rugleuning die verder naar achteren kan.

Air France-KLM maakte donderdag in Parijs de jaarcijfers over 2015 bekend.

Geplaatst in Schiphol (Spotter)nieuws Getagd met , , , ,

Geef een reactie

WordPress spam blocked by CleanTalk.