KLM: staking zorgt niet voor overlast

Bron: Upinthesky.nl

29-3-2010,SchipholNederland,
Panorama dak, Groepsfoto KLM dames, tergelegenheid van de nieuwe Dames Uniformen.
Samen met Mart Visser.

Copyright foto:KLM/ MVWN

KLM zegt geen last te hebben van de staking bij het cabinepersoneel. “De operaties zijn niet verstoord”, zo meldt een woordvoerster aan Up in the Sky.

“We kunnen vanavond pas evalueren wat de impact van de staking precies is en hoeveel mensen eraan meededen, maar tot nu toe merken we er niet veel van. De vluchten lopen geen extra vertraging op”, aldus de woordvoerster van KLM.

FNV
Vakbond FNV Cabine kan nog geen uitspraken doen over de impact, maar zegt dat er veel animo is voor de staking.

FNV-onderhandelaar Zakaria Boufangacha: “Ik weet nog niet of de staking de operaties van KLM verstoort, maar het is ook niet ons doel om overlast voor reizigers te veroorzaken. We willen duidelijk maken dat de geplande vermindering van het cabinepersoneel teruggedraaid moet worden.”

“We zijn in ieder geval erg enthousiast over de animo voor de staking. Een groot deel van het cabinepersoneel doet mee aan de acties.”

Werk neerleggen
FNV heeft de cabinemedewerkers van KLM opgeroepen om maandag tussen 05.00 en 23.00 het werk 10 minuten neer te leggen voor iedere vlucht. Dat moet gebeuren na de briefing.

Met de actie protesteert FNV tegen de vermindering van het cabinepersoneel.

KLM kondigde op 19 september aan met ingang van het winterseizoen met een steward(ess) minder te vliegen op 40 procent van de intercontinentale vluchten. Er zal één flight attendant minder zijn in de economy class van 777-200’s, A330-300’s en B787’s.

Geplaatst in Schiphol (Spotter)nieuws Getagd met , , , ,

Geef een reactie

WordPress spam blocked by CleanTalk.