KLM verwacht 30 miljoen passagiers te vervoeren in 2016

Bron:Luchtvaartnieuws.nl

klm

AMSTELVEEN – KLM verwacht in 2016 voor het eerst 30 miljoen passagiers in een jaar te vervoeren. Dat meldt topman Pieter Elbers in een persoonlijk bericht aan zijn medewerkers. Elbers spreekt van een mijlpaal. De groei kan volgens hem worden bereikt omdat er een “ambitieus plan” is opgesteld om de capaciteit dit jaar met 1,5 miljoen stoelen te laten toenemen.

Daarnaast moet per eind 2016 tachtig procent van de business class-stoelen van het type flat bed zijn. De uitbreiding van het aantal flat bed stoelen wordt bereikt door de instroom van nieuwe Boeing 787-9 Dreamliners en het afronden van de ombouw van het interieur van de Boeing 777-vloot. KLM ontvangt volgende week Dreamliner nummer drie.

De capaciteitsgroei gaat hand in hand met een hogere productiviteit bij het personeel en de voordelen van de lage olieprijs. KLM heeft deze meevallers hard nodig om te kunnen blijven investeren in de vloot en de service om op een mondiale schaal mee te kunnen blijven doen en aan de andere kant de schuldenlast te verlagen.

Op 18 februari publiceert Air France-KLM in Parijs de jaarcijfers. Op dat moment zal volledig duidelijk zijn hoe KLM er voor staat.

CEO-mailbox
Een andere meevaller blijkt de CEO-mailbox te zijn waarin medewerkers kostenbesparingsvoorstellen kwijt kunnen. In 2015 werd een besparing gehaald uit de bottom-up ideeën van 10 miljoen euro, zo meldde Elbers in een gesprek met het Luchtvaartnieuws Magazine. In de eerste weken van 2016 is er volgens hem alweer een miljoen euro aan besparingsvoorstellen binnengekomen.

Geplaatst in Schiphol (Spotter)nieuws Getagd met , , , ,

Geef een reactie

WordPress spam blocked by CleanTalk.