KLM viert gouden jubileum Cityhopper

Bron:Luchtvaartnieuws.nl

klm_cityhopper_e190_c_kjwoerkom_640

Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL – KLM Cityhopper viert deze maand haar gouden jubileum. Voortgekomen uit een fusie tussen NLM CityHopper en Netherlines voert de geschiedenis van de regionale KLM-dochter terug tot 1966. “Gemiddeld is 1 op de 4,5 vliegbeweging op Schiphol een toestel van ons”, zegt KLM Cityhopper-directeur Boet Kreiken tegen Luchtvaartnieuws Magazine.

KLM Cityhopper voert dagelijks zo’n 300 vluchten uit naar 58 Europese bestemmingen. Jaarlijks stappen 7 miljoen reizigers aan boord, waarvan 70 procent op Schiphol overstapt.

De luchtvaartmaatschappij vormt een aparte entiteit binnen de KLM-groep, met eigen toestellen en bemanningen. Door korte omdraaitijden en een vloot Fokkers en Embraers zorgt KLM Cityhopper al jaren voor snelle verbindingen met de kleinere bestemmingen van KLM, om die te verbinden met het intercontinentale netwerk van KLM op hub Schiphol.

Lees het volledige artikel over de historie van KLM Cityhopper in de september-editie van Luchtvaartnieuws Magazine. Klik hier voor een los nummer of neem een abonnement.

Geplaatst in Schiphol (Spotter)nieuws Getagd met , , , ,

Geef een reactie

WordPress spam blocked by CleanTalk.