‘Man die zorgde voor ontruiming Schiphol had geen kwade opzet’

Bron: rtlnieuws.nl

Aanhouding+na+verdachte+situatie+Schiphol

De Pool die is opgepakt omdat hij op Schiphol zei dat hij een terrorist was, is helemaal geen dakloze en hij was ook niet dronken. Dat zegt de advocaat van de gearresteerde man tegen RTL Nieuws.

Eerder vandaag meldde de Koninklijke Marechaussee dat de man die gisteren voor ophef zorgde op Schiphol een dakloze Pool was die ‘onder invloed was’. Hij werd aangehouden omdat hij zei zou hebben gezegd dat hij een terrorist was. Daarop werd urenlang een deel van het vliegveld afgesloten.

De advocaat van de man ontkent dat. Hij zegt dat zij cliënt geen enkele kwade opzet had. De Pool is goed opgeleid en heeft een goede baan. De advocaat kan zich niet voorstellen dat hij gezegd zou hebben dat hij een terrorist is.

‘Paar biertjes’
De Pool had na een tussenlanding op Schiphol zijn vlucht gemist en had een paar biertjes gedronken. Die waren te tellen op een hand, hij was niet stomdronken, zegt de advocaat. Wat er dan wel gebeurd is, is onduidelijk. Volgens de advocaat heeft de Pool alleen ‘een stommiteit begaan’. Wat dat dan is, heeft de advocaat niet gezegd.

De man blijft voorlopig vastzitten. Wat er verder gebeurt, is de advocaat nog niet bekend.

Geplaatst in Schiphol (Spotter)nieuws Getagd met , , , , , ,

Geef een reactie

WordPress spam blocked by CleanTalk.