Meer landingen leiden tot minder vertraging Schiphol

Bron:Haarlemsdagblad.nl

BX159_5FBA_9

SCHIPHOL – Met een strakkere planning heeft de luchtverkeersleiding Nederland deze zomer het aantal vertragingen aan het begin van de avond kunnen terugdringen.

Door Frans van den Berg 


Het was deze zomer drukker dan ooit in de geschiedenis van de luchthaven. En dus ontstaan er al snel vertragingen. Om dat tegen te gaan heeft de luchtverkeersleiding nog eens goed gekeken naar de planning.

Daarbij viel het op dat in de landingspiek tussen 18 en 20 uur veel toestellen van het type Boeing 737 landen.

Uit veiligheidsoogpunt moeten vliegtuigen een bepaalde onderlinge afstand bewaren tijdens de landing. Wanneer een 737 na een grote 747 binnenkomt, moet de afstand groter zijn dan na een klein toestel.

Maar wanneer er veel 737’s achter elkaar landen, dan zijn er meer landingen mogelijk dan wanneer er grote bakbeesten tussen zitten. Met dit in het achterhoofd is de planning aangepast en daardoor konden verschillende vluchten enkele minuten eerder landen.

Volgens de LVNL zijn de vertragingen zo gehalveerd. ,,Er is soms meer aanbod van vliegverkeer voor Schiphol dan de landingsbanen aankunnen. Bij teveel aanbod regelt een Europees systeem automatisch dat een vliegtuig langer aan de grond blijft staan op de luchthaven van vertrek. Doordat we dit tijdens deze piek anders hebben gepland,  kunnen de vliegtuigen sneller vertrekken van de luchthaven omdat ze zien dat er ruimte is op Schiphol om te landen. En dus minder vertraging voor de passagiers.”

De veiligheid staat hierbij niet ter discussie omdat wel de verplichte afstand tussen 737’s wordt aangehouden. De rest van de dag is er tijdens landingen meer sprake van een mix van kleine en grotere toestellen.

 

Geplaatst in Schiphol (Spotter)nieuws Getagd met , , , ,

Geef een reactie

WordPress spam blocked by CleanTalk.