Minder vogelbotsingen Schiphol

Bron: Haarlemsdagblad.nl

@Foto, RTV.NH

Door : Frans van den berg

Het aantal vogelbotsingen op Schiphol is het afgelopen jaar gedaald. Daar staat tegenover dat het aantal incidenten rond de start- en landingsbanen iets is toegenomen.
 

In het nu gepubliceerde jaarverslag wordt nader ingegaan op de veiligheid op de luchthaven. Een dodelijke aanrijding op het platform is nog steeds onderwerp van onderzoek. Verder is opvallend dat het aantal zogeheten runway incidenten is gestegen van 41 naar 47. Het jaar daarvoor de stijging zelfs spectaculair van 17 naar 41. Toen al liet de luchtverkeersleiding weten dat er nooit sprake was van echt gevaar. Afspraak is nu eenmaal dat ieder incident wordt gemeld, dus ook wanneer een wagen van de vogelwacht nog op de baan staat of wanneer een toestel niet voor maar net na de stopstreep wacht.

Wel besloot de Onderzoeksraad voor Veiligheid vorig jaar om een groot onderzoek te beginnen naar de veiligheid van de luchthaven. Met name de samenwerking tussen de verschillende partijen wordt onder de loep genomen. De resultaten van dat onderzoek worden dit voorjaar verwacht.

Vogels

Het aantal vogelbotsingen is het afgelopen jaar wel gedaald. Van 8,4 naar 6,7 per 10.000 vluchten. Nu is het wel dat het aantal vluchten toenam naar 478.864, maar omgerekend komt dat neer op 320 vogelbotsingen tegen 379 het jaar daarvoor. Net als bij de incidenten betekent het niet dat iedere vogelbotsing het vliegverkeer in gevaar bracht. Wanneer een dode vogel op de startbaan wordt gevonden of sporen van een botsing op de romp worden aangetroffen, wordt dat gemeld. Slechts in enkele gevallen komen vogels dusdanig in de motor terecht dat het toestel moet terugkeren.

Schiphol merkt nog op dat de vogelwachters hun handen vol hadden aan de vele vogels op de luchthaven. Doordat het echte winterweer opnieuw uitbleef, is de populatie van veel vogelsoorten sterk gegroeid. „Om te voorkomen dat deze vogels Schiphol aandoen, zaaien we net als in vorige jaren speciaal vogelonvriendelijk gras in. Dit gras is vanwege de samenstelling niet geschikt als voedsel voor insecten en muizen, waardoor de muizenpopulatie afneemt, en daarmee de voedselvoorraad van onder meer de torenvalk. Inmiddels ligt het gras langs twee landingsbanen. Daarnaast zijn we ook een onderzoek gestart naar insecten in het landingsterrein. We willen zo meer zicht en grip krijgen op de totale voedselvoorraad.”

Schiphol gaat dit jaar het vogeldetectiesysteem uitbreiden met drie radarstations, waarmee het hele terrein wordt gescand. Rond de luchthaven zijn weer op grote schaal graanresten na de oogst onder de grond geploegd om het foerageren tegen te gaan.

Geplaatst in Schiphol (Spotter)nieuws Getagd met , ,

Geef een reactie

WordPress spam blocked by CleanTalk.