Passagiersgroei AF-KLM dankzij KLM en Transavia

Bron:Luchtvaartwereld.nl

bhd_c_klm_640_1

ROISSY – Air France-KLM heeft in augustus het aantal passagiers met 1,9 procent zien toenemen tot 8,9 miljoen. De groei was volledig te danken aan KLM en budgetmaatschappij Transavia. De combinatie Air France en regiodochter HOP! zagen het aantal passagiers dalen.

KLM vervoerde in augustus 2,8 miljoen passagiers, een stijging van vier procent in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. Transavia, dat beschikt over bases in Nederland, Frankrijk en Duitsland, zag het aantal passagiers met 21 procent stijgen tot 1,7 miljoen.

Bij Air France en HOP! daalde het aantal passagiers met 5,2 procent tot 4,4 miljoen. De eerste twee dagen van augustus moesten veel vluchten worden geannuleerd vanwege een staking van het cabinepersoneel.

KLM realiseerde in augustus een passagiersgroei op zowel long-haul (+2,5 procent) als short- en medium-haul (+4,8 procent). Dit jaar heeft de maatschappij veel nieuwe bestemmingen aan het routenetwerk toegevoegd, met name binnen Europa.  De bezettingsgraad daalde met 0,8 procentpunt naar 90,7 procent, op groepsniveau ligt dat op 88,6 procent.

De krimpende vrachtdivisie van Air France-KLM zag het vervoer in augustus met 7,7 procent dalen. De beladingsgraad daalde met bijna drie procentpunten naar 54,9 procent.

 

Geplaatst in Schiphol (Spotter)nieuws Getagd met , , , , ,

Geef een reactie

WordPress spam blocked by CleanTalk.