Piloten Easyjet staken 24 juni voor 24 uur.

Bron:Luchtvaartnieuws.nl

IMG_3429 @Foto:Gijs Dubbeldam

BADHOEVEDORP – De Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) heeft aangekondigd dat piloten van easyJet die gestationeerd zijn op Schiphol, op vrijdag 24 juni voor 24 uur het werk neerleggen.

De piloten willen meer rust tussen de vluchten, een beter pensioen en doorbetaling tijdens ziekte. Het is de tweede keer dat de vliegers staken. Op 14 juni werd van 06.00 tot 14.00 uur gestaakt. Volgens de VNV hebben de gesprekken met de luchtvaartmaatschappij niet tot het gewenste resultaat geleid waardoor een tweede staking niet kan worden voorkomen.

Tijdens de eerste staking liet easyJet buitenlandse piloten het werk van de stakende piloten overnemen. De luchtvaartmaatschappij heeft aangekondigd dit in de toekomst te blijven doen. “EasyJet gooit met het inzetten van stakingsbrekers olie op het vuur in plaats van op de golven. Het is spijtig dat het conflict zo lang moet voortduren maar we zullen ons blijven inzetten voor een eerlijke cao voor de easyJet-vliegers”, aldus Steven Verhagen, president van de VNV.

Update 11.15: EasyJet laat in een reactie weten teleurgesteld te zijn en noemt de actie onnodig. Volgens de luchtvaartmaatschappij is er samen met de VNV al aanzienlijke vooruitgang geboekt om tot een cao te kunnen komen.

Vluchten gaan door
De budgetvlieger gaat ervan uit dat vrijdag alle vluchten kunnen doorgaan en probeert naar eigen zeggen de overlast voor de passagiers zoveel mogelijk te beperken. Reizigers die op 24 juni van of naar Amsterdam vliegen krijgen het advies om voor vertrek de vluchtstatus te controleren via de Flight Tracker pagina van de luchtvaartmaatschappij. Bij annulering is het mogelijk om kosteloos om te boeken of het geld terug te krijgen.

Cao-voorstel
Volgens easyJet is haar laatste cao-voorstel aan de VNV een verbetering op een aantal belangrijke onderwerpen, zoals uitbetaling bij ziekte en pensioenen. De luchtvaartmaatschappij zegt nog niet op alle onderwerpen overeenstemming te hebben bereikt, maar wel een aantal verbeteringen te hebben ingevoerd.

Geplaatst in Schiphol (Spotter)nieuws Getagd met , , , , , ,

Geef een reactie

WordPress spam blocked by CleanTalk.