Piloten KLM en Air France uit elkaar gegroeid

Bron:Luchtvaartnieuws.nl

klm

BADHOEVEDORP – De Nederlandse pilotenbond VNV en de belangrijkste Franse pilotenbond SNPL raken van elkaar vervreemd. Dat schrijft VNV-president Steven Verhagen namens zijn bond aan de Franse collega’s in een open brief. Verhagen hoopt met de brief de relatie tussen beide bonden te kunnen herstellen en de Franse piloten te bewegen om er met het Air France-management uit te komen. “We worden op lange termijn een makkelijke prooi van het management als we niet samen optrekken”, valt ook te lezen in de brief.

“Om eerlijk te zijn is de relatie tussen de VNV aan de ene kant en de SNPL aan de andere kant minimaal. Er is praktisch geen contact, minimale informatie-uitwisseling en afstemming van acties. Geen meetings tussen voorzitters, geen telefoontjes en geen e-mails”, aldus Verhagen in de brief. Volgens de Nederlandse voorzitter kunnen er ook bij Air France in goed overleg  kostenreducties plaatsvinden. Dat zou blijken uit hoe de VNV er met de KLM is uitgekomen.

Solidair
Volgens Verhagen stond de VNV in 2014 publiekelijk achter de stakingen van de Air France-piloten. “Wij konden zelf niet staken omdat de wet dit verbood, maar we hebben ons publiekelijk solidair verklaard met de SNPL in de Nederlandse en Franse pers. Met de huidige conflicten kunnen we dit niet meer doen. Ik vind het erg jammer dat de stakingen van Franse vliegers plaatsvinden en dat er geen gezamenlijke oplossing kan worden gevonden. Ik begrijp wel dat een belangrijke oorzaak voor de stakingen bij het Air France-management ligt omdat zij tekort schieten. Toch kunnen de VNV-leden en ikzelf geen positieve reactie geven op de staking van de SNPL-leden. Vooral ook omdat de piloten in Nederland wel hebben ingeleverd.”

Volgens Verhagen gaat het slecht met de fusiemaatschappij en dat alleen al is voldoende reden het niet eens te zijn met de staking door Franse piloten. Er heeft weliswaar een klein herstel plaatsgevonden in het resultaat dankzij de lage brandstofprijs, maar de fusiemaatschappij zou hard op zoek zijn naar financiële middelen om te kunnen investeren.

De VNV-voorzitter snapt het gevoel van de onbalans die is ontstaan tussen beide maatschappijen, aangezien KLM sinds 2004 harder is gegroeid dan Air France. Hij is dan ook van mening dat er onder leiding van de nieuwe topman van Air France-KLM over moet worden gesproken. Verhagen wijst er verder bij de Franse bond op dat er in 2004 is afgesproken dat als KLM bepaalde routes niet winstgevend kan uitvoeren, Air France harder kan groeien. Uiteindelijk moet er gewoon op een economische wijze naar gekeken worden, aldus de VNV.

Verhagen is bang dat het Air France-KLM passagiersvervoer dezelfde kant opgaat als het vrachtvervoer als er niet wordt ingegrepen. Om die reden heeft VNV naar eigen zeggen al vanaf de herfst van 2014 met de KLM-directie over de lange termijn gesproken en hun verantwoordelijkhei genomen toen het ging om kostenreductie en productiviteitsverhoging. De Nederlandse bond doet dan ook een oproep aan de Franse collega’s te stoppen met staken en met hun directie coöperatief te praten over kostenverlaging en productiviteitsverhoging.

Geplaatst in Schiphol (Spotter)nieuws Getagd met , , , , , ,

Geef een reactie

WordPress spam blocked by CleanTalk.