Proef met biometrisch instappen.

Bron : www.telegraaf.nl

Schiphol en KLM testen ’biometrisch instappen’, waarbij je zonder je instapkaart en paspoort te laten zien aan boord van het vliegtuig stapt. De passagier stapt via een apart poortje dat hem herkent aan het gezicht in.

 

Schiphol en KLM willen met deze proef van ten minste drie maanden de techniek van gezichtsherkenning in de praktijk onderzoeken op snelheid, betrouwbaarheid en gebruiksvriendelijkheid. Het doel is om het instappen te versnellen.

De test vindt nu plaats bij één gate op de luchthaven. Bij het boarden met het gezicht moet de reiziger zich eerst registreren in een speciale kiosk. Medewerkers van KLM assisteren hierbij.

De luchtvaart is wereldwijd bezig om de doorstroming op vliegvelden te verbeteren met behulp van de technologie. Slimmere manieren moeten reisgemak en snelheid opschroeven.

Zo loopt op Schiphol ook een proef met een eerste securityscan, waarbij de passagier de laptop en vloeistoffen in de handbagage kan laten. Ook schoenen hoeven niet meer uit. „De komende tijd zullen meer innovaties worden uitgerold.”

Geplaatst in Schiphol (Spotter)nieuws Getagd met , , , ,

Geef een reactie

WordPress spam blocked by CleanTalk.