Rechtstreekse vluchten van Schiphol naar Zweeds Lapland

Bron:Luchtvaartnieuws.nl

Niek Vernooij

SKELLEFTEÅ – Komende zomer start een nieuwe directe vliegroute van Schiphol naar Zweeds Lapland. De vluchten zijn een initiatief van de luchthaven van Skellefteå, lokale toerismebureaus en GoTO Nordics, een Scandinavische virtuele luchtvaartmaatschappij. De route gaat van start met een bescheiden aantal vluchten.

Vooralsnog alleen in juni vinden twee wekelijkse vluchten plaats van Amsterdam naar Skellefteå Airport. Twee van de in totaal acht vluchten gaan via het Zuid-Zweedse Kalmar. Na juni stopt de route, maar de intentie is om het aantal vluchten in de komende vijf jaar geleidelijk uit te breiden.

GoTO Nordics bezit geen eigen vliegtuigen, en besteedt de vluchtuitvoering uit aan de Litouwse chartermaatschappij Small Planet Airlines. Die airline stationeert komend zomerseizoen aan Airbus A320 op Schiphol.

De vluchten zijn inmiddels te boeken via de site van GoTO Nordics. Gemikt wordt op het groeiende aantal Nederlandse toeristen dat Zweeds Lapland bezoekt. Daarnaast is er volgens de luchthaven een markt voor noorderlingen die een citytrip naar Amsterdam willen maken.

GoTO Nordics werkt bij het opzetten van de vluchten nauw samen met Skellefteå Airport, Visit Skellefteå, Västerbotten Region Tourism en Swedish Lapland Visitors Board.

Geplaatst in Schiphol (Spotter)nieuws Getagd met , , , ,

Geef een reactie

WordPress spam blocked by CleanTalk.