SCHIPHOL: 100 DAGEN MET MEER DAN 200.000 PASSAGIERS

Bron : www.luchtvaartnieuws.nl

@Foto : reismedia

Schiphol rekent de komende maanden op honderd piekdagen met meer dan 200.000 passagiers. Dat meldt de luchthaven naar aanleiding van het aankomende Paasweekeinde, waarmee de vakantieperiode wordt ingeluid. De vakantieperiode brengt een passagierspiek teweeg die tot na de herfstvakantie in oktober aanblijft.

Schiphol meldt zich extra in te spannen om de reis van passagiers soepel te beginnen. “Iedereen die via Schiphol reist, gaat zeker merken dat er zoveel mensen tegelijkertijd aanwezig zijn,” zegt operationeel directeur Miriam Hoekstra-Van der Deen.

“Maar dat mag wat ons betreft de vakantiepret niet drukken. Iedereen moet kunnen genieten van zijn of haar welverdiende vakantie. Om daar een bijdrage aan te leveren, hebben wij ons zo goed mogelijk voorbereid.”

Schiphol zet tijdens de piekperiode extra medewerkers in. “Bijvoorbeeld bij de veiligheidscontrole, in de terminal en op de parkeerplaatsen. Daarnaast is ook de onlangs geopende tijdelijke extra vertrekhal volledig in gebruik, waardoor er meer ruimte is voor reizigers”, meldt de luchthaven.

‘Capaciteit onvoldoende’
KLM zei eerder deze maand zich voor te bereiden op een extreem drukke zomer. Daardoor rekent de maatschappij op operationele problemen. “De capaciteit van de luchthaven zoals bijvoorbeeld grensfilters, gates en taxibanen, is niet voldoende om de zomerdrukte aan te kunnen”, vindt KLM. “Nog meer dan andere jaren, zal een tekort aan gates en zelfs buffercapaciteit ontstaan op de drukke momenten van de dag.

Schiphol noemt de regelmatig lange wachtrijen bij de paspoortcontrole een grote zorg. “Schiphol geeft dat signaal al geruime tijd af richting ‘Den Haag’ en zal dat blijven doen. Het is echt nodig dat een nieuw kabinet snel geld beschikbaar stelt voor extra capaciteit bij de Koninklijke Marechaussee”, zei een woordvoerder tegen Reismedia.

Geplaatst in Schiphol (Spotter)nieuws Getagd met , , ,

Geef een reactie

WordPress spam blocked by CleanTalk.