Schiphol heeft nieuw busstation, terminal en pieren nodig.

Bron : www.haarlemsdagblad.nl

SCHIPHOL – Een nieuw busstation moet uitbreiding van het treinstation op Schiphol mogelijk maken. Tevens komen er drie nieuwe pieren en een nieuwe terminal.

Door Frans van den Berg – 20-2-2016, 10:00 (Update 20-2-2016, 15:35)


Dat de luchthaven Schiphol blijft investeren is wel duidelijk. Het afgelopen jaar werd al voor een recordbedrag van 439 miljoen euro gestoken in centrale security, een nieuwe lounge, het Hilton-hotel en andere aanpassingen. En dat bedrag gaat de komende jaren nog verder omhoog.

Majeure opgave

Al jaren wordt gesproken over een nieuwe pier en terminal. Volgende maand moeten de aandeelhouders daar groen licht voor geven. „Het wordt een majeure opgave omdat we bouwen op een zeer intensief gebruikt stukje Schiphol”, verklaart directeur Jos Nijhuis waarom een besluit zo lang op zich laat wachten. Eerst wordt de A-pier gebouwd op de plek waar nu nog de Cityhoppers van KLM staan. Daarbij wordt Vrachtgebouw 1 afgebroken.

Voor de nieuwe terminal moet een weg worden omgelegd, een parkeergarage deels worden gesloopt en veel kabels en leidingen worden verlegd. „We willen het liefst tegelijk met het aanleggen van nieuwe wegen naar de aankomst- en vertrekhal een nieuw busstation maken. Het busstation voor Plaza gaat dan een niveau omhoog en komt in feite op een heel breed viaduct te liggen. De financiering van dat plan is bijna rond. We praten daarover met de Stadsregio Amsterdam.”

Treinen

Niet alleen krijgen de bussen dan meer ruimte, ook voor passagiers en treinreizigers ontstaan meer mogelijkheden. Op de plek van het oude busstation kan dan Plaza en het treinstation worden uitgebreid. „Het huidige station is echt veel te klein. De perrons zijn lang genoeg om extra trappen te maken.

Bereikbaarheid met openbaar vervoer is essentieel voor ons en het liefst zien we dat een groter deel van de passagiers en werknemers met trein en bus komt. Het gaat om investeringen waarmee we de groei voor de komende tientallen jaren kunnen opvangen”, onderstreept Nijhuis de noodzaak.

Om minder afhankelijk te zijn van de trein, blijft hij lobbyen in Den Haag en bij de gemeente Amsterdam voor het doortrekken van de metro naar Schiphol. Vooralsnog is daar geen geld voor

Geplaatst in Schiphol (Spotter)nieuws Getagd met , , , ,

Geef een reactie

WordPress spam blocked by CleanTalk.