Schiphol presenteert eind 2017 ‘pier van de toekomst’

Bron:Luchtvaartnieuws.nl

SCHIPHOL – Schiphol presenteert eind 2017 het ontwerp van de nieuwe A-pier. De luchthaven heeft internationale AECOM Team gekozen als partner om de pier en de airside faciliteiten te ontwerpen. De A-pier, door Schiphol ‘pier van de toekomst’ gedoopt, moet eind 2019 klaar zijn.

Met de nieuwe pier krijgt acht gates: vijf voor narrowbody-vliegtuigen aan de noordzijde en drie gates voor widebody-vliegtuigen aan de zuidzijde. De gates aan de zuidzijde kunnen ook gebruikt worden om zes narrowbody-vliegtuigen aan te sluiten. In een later stadium worden nog twee widebody-gates gerealiseerd aan de zuidzijde van de nieuwe pier.

Schiphol zegt voor AECOM Team te hebben gekozen vanwege de visie van het bedrijf op architectuur en voorgestelde aanpak, in combinatie met de prijs. “Het AECOM Team heeft een duidelijke visie op hoe zij kan bijdragen aan het realiseren van de ambities van Schiphol”, zegt Birgit Otto, COO van Royal Schiphol Group.

Naast het Amerikaanse ingenieursbedrijf AECOM bestaat het team uit de Nederlandse ondernemingen Cepezed, Imd, dGmR en Copijn. De opdracht van Schiphol is om eind 2017 een full design voor de nieuwe pier en airside faciliteiten op te leveren.

Geplaatst in Schiphol (Spotter)nieuws Getagd met , , , , ,

Geef een reactie

WordPress spam blocked by CleanTalk.