Schiphol teleurgesteld in luchtverkeersleiding vanwege Lelystad Airport

Bron:Luchtvaartnieuws.nl

lelystad-schipholcschiphol-640

SCHIPHOL – Schiphol Group laat in een verklaring weten teleurgesteld te zijn over de door Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) aangekondigde vertraging van de levering van luchtverkeersdiensten op Lelystad Airport. De werkzaamheden op de luchthaven, in opdracht van Schiphol Group, worden begin 2018 afgerond. Echter zonder luchtverkeersleiding kan de nieuwe infrastructuur op Lelystad Airport niet gebruikt worden, waardoor de eerste vluchten niet zoals afgesproken in 2018, maar pas een jaar later kunnen plaatsvinden.

Schiphol Group wil dan ook harde garanties van het ministerie en LVNL dat Lelystad Airport uiterlijk in april 2019 open kan. Verder wil Schiphol de garantie dat vanaf die datum tenminste 4.000 vliegtuigbewegingen per jaar mogelijk zijn. Dit is noodzakelijk om de benodigde capaciteit op Schiphol vrij te kunnen maken voor het mainportgebonden verkeer én duidelijkheid te kunnen bieden aan geïnteresseerde luchtvaartmaatschappijen.

“Het in 2014 genomen besluit over de realisatie van Lelystad Airport maakt onderdeel uit van de breed gedragen afspraken die zijn gemaakt over de ontwikkeling van de luchtvaart in Nederland. Lelystad Airport gaat zich richten op het leisure-segment, het vakantieverkeer. De vrijgekomen, schaarse, capaciteit op Schiphol kan vervolgens worden gebruikt voor vluchten naar bestemmingen die de meeste waarde toevoegen aan de Nederlandse economie en samenleving. Dit is in 2008 afgesproken in het Aldersakkoord en onderdeel van het zogenaamde selectiviteitsbeleid. De opening van Lelystad Airport is daarmee van cruciaal belang voor de verdere ontwikkeling van de mainport”, laat een woordvoerder van de luchthaven weten.

Complexe opgave
Een woordvoerster van Luchtverkeersleiding Nederland laat aan Reismedia weten dat men al lange tijd druk is met het treffen van voorbereidingen om Lelystad operationeel te krijgen, maar dat de aansluiting van de luchthaven op het hogere luchtruim een complexe opgave is waarvoor men meer tijd nodig heeft. “Wij hebben Staatssecretaris Dijksma hierover geïnformeerd en op basis van een brief aan de kamer van de Staatssecretaris reageert de luchthaven hierop”, aldus de woordvoerster.

Geplaatst in Schiphol (Spotter)nieuws Getagd met , , , ,

Geef een reactie

WordPress spam blocked by CleanTalk.