Schiphol: vloeistoffen niet meer uit de tas

Bron:Luchtvaartnieuws.nl

security_schiphol_c_schiphol_640

SCHIPHOL – Passagiers op Schiphol hoeven vanaf 2018 vloeistoffen en laptops niet meer uit hun handbagage te halen bij de veiligheidscontrole. De luchthaven voert op dit moment proeven uit met geavanceerde scanapparatuur die de inhoud van handbagage beter kan bekijken.

In samenwerking met KLM en de NCTV worden op twee plaatsen proeven gedaan met de vernieuwde machines. In Vertrekhal 3 en in het Transferfilter E/F staan scanners die een 360-graden beeld kunnen geven van de inhoud van tassen.

Door strenge veiligheidsmaatregelen moeten passagiers nu nog alle vloeistoffen en grote elektronische apparaten uit hun tas halen voor inspectie. Als de proeven met de nieuwe scanners aanslaan moet het vanaf 2018 afgelopen zijn met het leeghalen van tassen.

De maximale hoeveelheid toegestane vloeistoffen veranderen voorlopig niet; per passagier mag er 1 liter worden meegenomen, verdeeld over flesjes en potjes van maximaal 100 milliliter per stuk.

Schiphol innoveerde de afgelopen jaren al behoorlijk als het gaat om de veiligheidscontrole. Zo werden bodyscanners geplaatst en werd een centrale security aangelegd, waardoor het controleproces is versneld.

Geplaatst in Schiphol (Spotter)nieuws Getagd met , , ,

Geef een reactie

WordPress spam blocked by CleanTalk.