“Spotters balen van nieuwe website Schiphol”(Daniel Blok)

Bron: Luchtvaartnieuws.nl

SCHIPHOL – Luchthaven Schiphol presenteerde deze week trots haar vernieuwde website en app. Die moeten uitblinken in snelheid en gebruiksgemak voor de bezoeker, maar kan op minder enthousiasme rekenen van vliegtuigspotters. Zij krijgen veel minder data voorgeschoteld, waardoor het gokken wordt welke bijzondere vliegtuigen de luchthaven aandoen.

Daniel Blok is al sinds 2009 de drijvende kracht achter spotterssite Dutch Plane Spotters. Via een script haalt hij informatie over aankomst- en vertrektijden, vliegtuigtypes en registraties binnen en presenteert die overzichtelijk aan luchtvaartliefhebbers. Die kunnen met deze ‘weersvoorspelling’ snel zien of er nog opvallende vliegtuigen in aantocht zijn op Schiphol. Binnenkort is dat echter over.

Door de vernieuwing van de website van Schiphol kan Blok straks niet meer bij de benodigde data. Daardoor tasten spotters in het duister, aangezien de gewenste informatie ook niet meer via de site van Schiphol terug te vinden is.

Open Data
“Er kunnen een paar dingen gebeuren om de data online te houden. Liefst zie ik dat de Open Data API die een jaar geleden is aangekondigd snel uitkomt. Op die manier kan Schiphol met de huidige website strategie doorgaan en kan zowel mijn website als andere apps en websites aan gedetailleerde vlucht gegevens komen. Andere opties zou zijn om de deze gegevens op site terug te brengen”, zegt Blok tegen Luchtvaartnieuws.nl.

Actie
Hij roept spotters op om van zich te laten horen. “Ik moedig mensen aan om feedback over de nieuwe website te sturen aan Schiphol. Dit kan via de social media kanalen van Schiphol en op de website van Schiphol zelf.”
 

Geplaatst in Schiphol (Spotter)nieuws Getagd met , , , ,

Geef een reactie

WordPress spam blocked by CleanTalk.