Spotters kunnen fluiten naar plek langs Kaagbaan

Bron:Luchtvaartnieuws.nl

klm-772_636

SCHIPHOL – Spotters hoeven zich voorlopig niet te verheugen op een nieuwe spottersplaats bij de Kaagbaan op Schiphol. Luchthavendirecteur Jos Nijhuis laat aan het Spotters Platform Schiphol (SPS) weten dat een dergelijke faciliteit geen prioriteit heeft bij de ontwikkeling. De populaire plek moest een aantal jaren geleden wijken omdat Schiphol een enorme uitbreiding van het vrachtgebied verwachtte. Die werd echter nooit realiteit.

Waar ooit de spottersplaats was staan nu enkele vrachtgebouwen, maar het grootste deel van de grond is braakliggend terrein. Naast de spottersplaats werd ook het aangrenzende Rozenburg met de grond gelijk gemaakt. Bij de aanleg van de Polderbaan, enkele kilometers verderop, werd op aandringen van de spotters wel een plek aangelegd.

Toch is het gemis van de oude stek langs de Kaagbaan groot, ervaren de spotters. Vooral in het begin van de dag, als de zon aan de goede kant van de veelgebruikte baan staat, moeten spotters andere manieren zoeken om vliegtuigen te fotograferen. Door een recente herindeling van de weg naast de Kaagbaan verdwenen ook de laatste parkeervakken.

Brief
Het Spottersplatform vroeg Schiphol-topman Jos Nijhuis naar de mogelijkheid een nieuwe spottersplek langs de Kaagbaan te overwegen. Het antwoord luidde voor de spotters weinig hoopvol. “In het licht van de huidige ontwikkelingen zijn er geen concrete plannen voor de realisatie van een spottersplaats langs of nabij de Kaagbaan. De luchthaven staat voor een grote infrastructurele opgave die de komende jaren veel van ons vraagt ook op het gebied van ruimtelijke inpassing. Het behoud van de noodzakelijke flexibiliteit is voor ons voorwaarde om Schiphol op toekomstbestendige wijze veder te ontwikkelen”, aldus Nijhuis in de brief.

Geplaatst in Schiphol (Spotter)nieuws Getagd met , , , , ,

Geef een reactie

WordPress spam blocked by CleanTalk.