Spotters missen hun stek langs de Kaagbaan

Bron: Haarlemsdagblad.nl

IMG_5329

SCHIPHOL – De A380 van Emirates verschijnt om 16.15 uur aan de kop van de Polderbaan. Opeens dringt iedereen naar voren. Camera’s in de aanslag. Het grootste passagiersvliegtuig is hot.

Door Frans van den Berg 


Vrijwel geruisloos komt het gevaarte voorbij. Camera’s klikken, ook wanneer de Airbus daarna traag het luchtruim kiest. Mooi zijn de vleugels te zien met daaronder de motoren.

Het duurt nog enkele minuten voor het vliegtuig van Emirates hoog genoeg is en een bocht naar het oosten maakt. Op weg naar Dubai. Pas dan mag van de luchtverkeersleiding het volgende vliegtuig aan de start beginnen. Voor veel bezoekers is dit het startsein om in te pakken.

De ene na de andere auto verlaat de spottersplaats naast de Polderbaan. „Zo gaat het meestal. Veel mensen staan hier al lange tijd en wachten op de A380. Dat is toch wel een topper”, geeft Gertjan Staphorst toe. Maar het toestel heeft hij dit keer niet op de foto gezet. „Die heb ik al zo vaak. Natuurlijk, toen de eerste keer de A380 op Schiphol kwam stond ik langs de baan. Maar nu zijn alleen speciale beschilderingen nog interessant voor mij. Gisteren kwam hier een A380 van Emirates met een wildlife beschildering”, vertelt hij enthousiast. Op zijn camera tovert hij even later een foto tevoorschijn van de A380 met daarop aan de zijkant afbeeldingen van wilde dieren.

Dagjesmensen

Staphorst begroet een andere spotter. Als directeur van het Spotters Platform Schiphol is hij een bekend gezicht. „Veel vaste spotters kennen elkaar. Maar vandaag zijn er ook dagjesmensen.” Dat laatste klopt zeker. Deze zondagmiddag schijnt het zonnetje lekker en heel veel mensen hebben deze plek langs de Polderbaan gevonden. Dat terwijl slechts alleen op de IJweg een enkel bordje staat, al is dat meer bedoeld om te voorkomen dat automobilisten hun wagen bij de doodlopende weg nabij het begin van de Polderbaan zetten.

Het parkeerterrein staat stampvol. De auto’s en enkele campers staan zelfs op een terrein ernaast. Langs de hekken van de spottersplaats staat het vol mensen. Anderen zitten op klapstoeltjes of verderop in het gras langs de startbaan. Een man zit in de achterbak van zijn auto te slapen, met de scanner aan en een camera met telelens in de aanslag. Wachten op het juiste moment, want daar gaat het om. „Die KLM-toestellen zijn allemaal hetzelfde. Voor mij is het alleen nog leuk als er een nieuw toestel komt of een speciale beschildering zoals het oranje/blauwe exemplaar dat naar Rio de Janeiro vliegt.”

App

In de tussentijd scant hij snel het rijtje easyJets aan de start. Geen aparte exemplaren. Het zijn ook meestal geen toevalstreffers. Op de website en app van Dutch Plane Spotters staan namelijk alle starts en landingen per dag. Gegevens die Schiphol aanlevert. Omdat ook de registratienummers worden doorgegeven, maakt de computer meteen een koppeling met door spotters ingevoerde details zoals een speciale beschildering.

„Soms kom ik een uurtje, een andere keer een middag of een hele dag. Mijn vrouw vindt het prima. Ik spot minimaal een keer per week, zeker in de zomer. Dan is het hier aangenamer vertoeven en zijn er meer speciale toestellen”, wijst hij op een toestel van Transavia. Die heeft oranje vleugeluiteinden en motoren. „Daaraan zien je dat die is gehuurd van de Braziliaanse maatschappij Gol. En kijk, daar gaat er net een van de Zwanenburgerbaan omhoog. Daar staat TUI op de staart en zijkant, maar de onderzijde is blauw. Die is gehuurd van Miami Air.”

De Hoofddorper is in het dagelijks leven medewerker van een deurwaarderskantoor. „Maar we woonden vroeger in Amsterdam en Amstelveen. Toen kwamen die toestellen al over en vond ik dat machtig mooi. Later ging ik met mijn vader kijken op Schiphol-Oost en was ik echt verkocht.”

Officiële club

Even later komt een Flybe voorbij met beschildering voor kankeronderzoek. Staphorst drukt af. Weer een foto voor zijn collectie en de website van het Spotters Platform Schiphol. De site en het platform heeft hij samen met Gijs Dubbeldam opgezet toen de luchthaven de populaire spottersplaats langs de Kaagbaan wilde opheffen voor de bouw van vrachtgebouwen. „Schiphol wilde wel praten over een nieuwe plek, maar dan moest er een officiële club zijn. Vandaar dat we ook staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en ruim 450 leden hebben.”

De spottersplek is er gekomen, al bestaat nog steeds de wens om een plek terug te krijgen aan de Kaagbaan. Wellicht bovenop een vrachtgebouw en met entreegelden. Liever nog wil hij dat het regeringstoestel behouden blijft. „Uniek omdat het een Fokker 70 is, met een speciale beschildering en inrichting. De regering en het koningshuis vliegen ermee. Wanneer er een nieuw toestel komt, moet de oude gewoon naar een museum. We hopen dat het kabinet ons plan overneemt.”

Tekst en foto’s: Frans van den Berg

Geplaatst in Schiphol (Spotter)nieuws Getagd met , , , , ,

Geef een reactie

WordPress spam blocked by CleanTalk.