Transavia heft basis in München op.

Bron : www.telegraaf.nl

Foto: ANP

Transavia heft na ruim een jaar de eigen basis in München alweer op. De KLM-dochter stopt er op 31 oktober.   

 

Het avontuur van Transavia in Duitsland is uitgelopen op een financieel debacle. Het lukte niet om voldoende lokaal personeel aan te trekken, waardoor er steeds Nederlandse crews ingevlogen moesten worden. Dit kost handenvol geld.

Concurrentie

Daarnaast speelt mee dat moederconcern Air France-KLM zich eigenlijk volledig wil richten op zijn thuismarkten, Frankrijk en Nederland. Steun vanuit de groep om daarnaast geld te steken in verdere groei van de basis in München, was er dan ook niet. Ook erkende Transavia-topman Mattijs ten Brink dat de concurrentie in Duitsland sterker toeneemt dan gedacht, mede door de onlangs aangekondigde samenwerking tussen Lufthansa en Air Berlin.

Transavia heeft vier toestellen in München staan. Van de ruim 100 werknemers van Transavia in de Zuid-Duitse stad raken de meesten hun werk kwijt door de sluiting van de basis.

Prioriteit

,,De prioriteit van Transavia ligt in het verder ontwikkelen van haar beide thuismarkten, Nederland en Frankrijk”, aldus topman Jean-Marc Janaillac van Air France-KLM. ,,Het beëindigen van de basis in München maakt onderdeel uit van deze strategie.”

In Nederland blijft Transavia volgens Ten Brink wel stevig groeien. Zo wordt het aanbod vanaf Schiphol en Rotterdam dit jaar met naar verwachting zo’n 10 procent uitgebreid. Eindhoven groeit zelfs met 20 procent.

KLM-topman Pieter Elbers ziet voordelen in het vertrek van het dochterbedrijf uit Duitsland. Zo kunnen plannen van KLM en Transavia om in Nederland meer samen op te trekken, versneld worden doorgevoerd. ,,Door de krachten te bundelen zullen we een nog stevigere positie kunnen innemen in de Nederlandse markt”, zei hij.

Geplaatst in Schiphol (Spotter)nieuws Getagd met , , , ,

Geef een reactie

WordPress spam blocked by CleanTalk.