Vrees voor centralisatie bij KLM.

Bron : www.telegraaf.nl

img-290916-169-onlinebild

Bij luchtvaartmaatschappij KLM wordt voor een nieuwe centralisatieslag gevreesd binnen de Nederlandse-Franse luchtvaartcombinatie.

Dat melden bronnen aan De Telegraaf. Vandaag en morgen wordt er over het toekomstplan van Air France KLM vergaderd door het bestuur in Parijs. Over een maand volgt het defnitieve plan van de nieuwe topman Jean-Marc Janaillac.

Lot Transavia

Boven de markt hangt het lot van prijsvechter Transavia en groei van KLM, dat voor een gedeelte door de Franse vakbonden wordt opgeëist. Hoge bronnen in Parijs melden aan De Telegraaf dat bij Air France netelige kwesties zoals bezuinigingen over de Franse verkiezingen van volgend jaar worden heengetild. Waarmee de blik automatisch op KLM wordt gericht.

Herkenning

„Ik herken het de vrees van het personeel voor een nieuwe centralisatie wel. In het klimaat van een nieuwe topman laat iedereen zijn vrees naar buiten komen”, zeg Jan-Willem van Dijk, voorzitter van de ondernemingsraad van KLM tegen De Telegraaf. Van Dijk heeft nu toe tweemaal overlegd met bestuursvoorzitter Jean-Marc Janaillac, maar deze liet nog weinig los over de centralisatie en zijn verdere plannen.

Leegloop subtop

Bij KLM zijn de afgelopen tijd veel (sub)-toppers vertrokken, zoals hoofd security Ben Swagerman, hoofd vracht en Transavia Europe Bram Gräber, zijn voorganger Erik Varwijk, maar bijvoorbeeld ook bijna hele communicatieafdeling van KLM. Daarentegen is voor de Nederlandse vrachtklanten van KLM en Martinair sinds een maand de Fransman Christophe Boucher het aanspreekpunt geworden en ressorteren nieuwelingen bij KLM onder de holding in Parijs. Dit voedt interne speculaties dat ’de Fransen’ de boel overnemen.

Centraal

In ’executive committee’ onder de raad van bestuur zit nog maar één Nederlander, naast de KLM–directie. Onlangs werd een nieuwe afdeling ’centrale commerciële planning’ opgetuigd in Parijs. Drie jaar geleden is er al een centralisatieslag gemaakt, waarbij een paar duizend banen in de verkoop, marketing en IT van KLM naar de holding in Parijs zijn verdwenen. De toenmalige or van KLM heeft toen een streep gezet.

Stoppen!

De recent aangetreden Van Dijk staat open voor veranderingen, maar dat moet wel zoden aan de dijk zetten. Van Dijk: „Ik moet vaststellen dat we twaalf jaar geleden bij de fusie de nummer één waren. Nu zijn we als Air France KLM afgezakt naar nummer zeven. De wereld verandert razendsnel, daarom moeten stoppen met het Franse gedoe van het maken van organogrammen en het schuiven van mensen.”

Geplaatst in Schiphol (Spotter)nieuws Getagd met , , ,

Geef een reactie

WordPress spam blocked by CleanTalk.