VVD wil extra groeiruimte voor Schiphol

Bron:Luchtvaartnieuws.nl

DEN HAAG – De VVD wil dat milieuwinst op Schiphol kan worden gebruikt voor extra vliegbewegingen. Daarvoor heeft de VVD-fractie in de Tweede Kamer donderdag een motie ingediend. Het benutten van deze milieuwinst is volgens kamerlid Ton Elias in lijn met afspraken die zijn gemaakt aan de Alderstafel.

“De bereikte milieuwinst tot het huidige maximaal aantal vliegbewegingen van 500.000 moet wat de VVD betreft, en conform de afspraken aan de Alderstafel, volledig kunnen worden ingezet voor extra vluchten”, stelt Elias.

Volgens Elias wordt de inzet van Schiphol en de luchtvaartmaatschappijen in de afgelopen jaren om stiller en zuiniger te vliegen daarmee beloond. “Ruimte voor groei op Schiphol leidt weer tot extra werkgelegenheid op en rond de luchthaven.” Schiphol Groep becijfert de behaalde milieuwinst op 34 procent.

Milieuwinst die wordt behaald na bereiken van het maximaal aantal vliegbewegingen wordt volgens de afspraken verdeeld tussen extra vliegruimte en extra hinderreductie voor omwonenden, volgens het 50/50-model.
 

Geplaatst in Schiphol (Spotter)nieuws Getagd met , , ,

Geef een reactie

WordPress spam blocked by CleanTalk.