Zeven easyJet-vluchten geschrapt door pilotenstaking

Bron:Luchtvaartnieuws.nl

IMG_3429 @Foto: Gijs Dubbeldam

SCHIPHOL – Op Schiphol zijn donderdagochtend zeven easyJet-vluchten geannuleerd als gevolg van de pilotenstaking. De vliegers staken sinds 5.00 uur, vanaf 10.00 uur gaan ze weer aan het werk. EasyJet verwacht minstens de helft van de geplande vluchten te kunnen uitvoeren.

EasyJet heeft de luchten naar Palma, Londen Gatwick, Olbia, Rome, Tel Aviv, Lyon en Marseille van vanochtend geschrapt. De eerste easyJet-vluchten die vanaf Schiphol vertrekken zijn die van 8.40 uur naar Milaan Malpensa en Londen Luton. Die vluchten zijn niet getroffen door de staking omdat ze worden uitgevoerd door buitenlandse piloten. EasyJet meldt te verwachten dat de staking gedurende de dag nog meer effect op het vliegschema zal hebben.

Opnieuw zegt easyJet teleurgesteld te zijn in de door pilotenbond VNV op woensdagavond aangekondigde acties. “Temeer omdat we al significante verbeteringen hebben bereikt in een eerlijke en marktconforme cao voor onze piloten.”

Omboeken
EasyJet adviseert haar passagiers die vandaag via Schiphol vliegen om de status van hun vlucht voor vertrek naar de luchthaven te controlereeven,Easyjet-vn. Passagiers van vluchten die door de stakingen worden geraakt, worden via SMS en e-mail op de hoogte gehouden. “Voor geannuleerde vluchten geldt dat passagiers gratis kunnen omboeken naar een nieuwe vlucht of dat zij hun geld terugkrijgen”, meldt easyJet.

Voorheen moest een staking 48 uur van tevoren worden aangekondigd, deze keer meldde de VNV pas zo’n zes uur van tevoren dat er een werkonderbreking aan zit te komen. In een kort geding van de VNV tegen easyJet oordeelde de rechter eerder dat de vakbond acties minimaal zes uur van tevoren mag aankondigen.

EasyJet heeft nu op haar beurt een kort geding aangespannen tegen de VNV om te voorkomen dat de Nederlandse piloten gaan staken in de drukke weekenden van augustus en september.

Geplaatst in Schiphol (Spotter)nieuws Getagd met , , , , ,

Geef een reactie

WordPress spam blocked by CleanTalk.